online

SCHILDERLESSEN ONLINE 


Naast schildervakanties en workshops geven we ook online schilderlessen. Wij gebruiken daarvoor het programma Zoom om te beeldbellen. Iedereen werkt dan thuis, op zijn eigen werkplek en zorgt zelf voor materialen. Een computer met camera, geluid en internetverbinding is daarvoor noodzakelijk. Wij geven een les die twee uur duurt. Iedereen werkt individueel, maar krijgt regelmatig commentaar en kan uiteraard de nodige vragen stellen. Wij geven niet alleen tips en opmerkingen, maar geven achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk. Een paar keer tijdens de les laat iedereen zijn werk zien, zodat allen kunnen zien wat er gemaakt wordt. Zo kun je het werk van anderen zien, er ook iets over zeggen en vooral er iets van leren. Ondanks de grote afstand ontstaat er een goede sfeer.

Deelname aan 1 les kost €25,-, aan 5 lessen €115,-, aan 10 lessen €220,-. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@picturale.nl. Graag vermelden om welke les of lessen het gaat. Bij inschrijving houden we de volgorde van aanmelden aan. Wij sturen vervolgens een betaalverzoek.
Een sessie gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Wij houden de maximale groepsgrootte beperkt, deze is afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp en ligt tussen de 6 en 10 personen.
Voor aanvang van de les ontvang je een email met de nodige informatie over het onderwerp, de benodigde materialen en de afbeelding(en) zodat er één geprint kan worden.
Ook sturen we de link waarmee je de virtuele klas binnenkomt met een uitleg hoe dit werkt. In principe werken we met acryl, hier is dan ook de uitleg op gericht. Sommige onderwerpen lenen zich ook voor pastelkrijt of oliekrijt. Het is ook mogelijk met olieverf te werken.

PROGRAMMA VOOR SEPTEMBER EN OKTOBER 2020

Woensdagavond 7 oktober 20.00-22.00 u. Jan Sluijters, portretten.
Twee maal portret van Greet Cooten en werk uit De wilde jaren.
Kies een van deze vier schilderijen. Let goed op de kleurstelling, de houding, en op de blik in de ogen.
Klik hier om de portretten groter te zien.

Donderdagmiddag 8 oktober 14.30-16.30 u. Kees van Dongen, portretten.
We schilderen een van deze drie portretten van Kees van Dongen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de het kleurgebruik en de weergave van de ogen.
Klik hier om de portretten groter te zien.

Dinsdagavond 13 oktober 20.00-22.00 u. Gustav Klimt, vrouwen.
Let bij deze schilderijen op de sterke compositie, kleurgebruik, stofuitdrukking (zachte veren, dons, haren en hard metaal) en zijn oog voor detail.
Klik hier om de afbeeldingen groter te zien.

Maandagmiddag 19 oktober 14.30-16.30 u. Twee maal zonnebloemen van Vincent van Gogh en een abstract werk ‘sunflowers’ van John Emmett.
De zonnebloemen van van Gogh zijn geschilderd met het typische ‘van Gogh handschrift’, op zijn eigen manier realistisch. Het abstracte schilderij vertaalt de kleuren en de sfeer van zonnebloemen naar abstracte vlakken.
Klik hier voor een grotere weergave.

Woensdagavond 21 oktober 20.00-22.00 u. Art deco.
Let op de ‘deco’-ratieve stijlelementen, ritme, kleurgebruik, weglaten van detail en soms ook nonchalance.
Klik hier voor een grotere weergave van de afbeeldingen.

Dinsdagmiddag 27 oktober 14.30-16.30.
Goldfish van John Creese, ‘de tijd kent geen grenzen’ van Chagall en Gele vis/blauw water van Corneille.
Goldfish is geschilderd in impasto-techniek. ‘De tijd kent geen grenzen’ van Marc Chagall laat onverwachte associaties zien (vis, viool, klok, geliefden) en toont de typische vervreemding van droombeelden. Gele vis/blauw water van Corneille is een typisch Cobra-schilderij.
Klik hier voor een groter weergave.

Donderdagavond 29 oktober 20.00-22.00 u. Kees van Dongen.
Let bij deze werken van Kees van Dongen op expressie, kleurgebruik, compositie en de toets van de penseel.
Klik hier om de modellen groter te zien.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.