SCHILDERLESSEN ONLINE

Recent werk gemaakt tijdens de online schilderlessen.

SCHILDERLESSEN ONLINE 

De schilderlessen die wij online geven zijn de perfecte manier om gewoon thuis goed te leren schilderen. Tijdens een online schilderles leer je veel en maak je prachtige schilderijen. Bovendien is zo’n schilderles ook heel gezellig.

GOED LEREN SCHILDEREN

Dit betekent niet alleen veel tips en informatie krijgen, maar ook daadwerkelijk schilderen aan een concreet schilderij. Voor beginners is het heel goed om te schilderen aan de hand van de voorbeelden van oude meesters. Je kruipt in de huid van een al dan niet ‘beroemde’ schilder en probeert je zijn kleurgebruik, handschrift en visie eigen te maken. Dan komt er een moment waarop het tijd is om te gaan werken aan je eigen visie en ideeën. Wij proberen je in dit proces zo goed mogelijk te begeleiden, door facultatieve opdrachten te geven die je na laten denken over alle belangrijke beeldelementen. Het is heel belangrijk iets te leren maar zeker zo belangrijk vinden wij het plezier in het schilderen.

SCHILDERLESSEN ONLINE

Voor een online schilderles gebruiken wij het programma Zoom om te beeldbellen. Iedereen werkt dan thuis, op zijn eigen werkplek en zorgt zelf voor materialen. Een computer met camera, geluid en internetverbinding is daarvoor noodzakelijk. Wij geven een les die twee uur duurt. Iedereen werkt individueel, maar krijgt regelmatig commentaar en kan uiteraard de nodige vragen stellen. Wij geven niet alleen tips en opmerkingen, maar geven achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk. Tijdens de les laat iedereen zijn werk zien, wij geven dan aanwijzingen zodat je gericht verder kunt schilderen. Je kunt ook het werk van anderen zien, er iets over zeggen en vooral er iets van leren. We geven de lessen in het Nederlands, maar de deelnemers bevinden bevinden zich overal op de wereld en ondanks de grote afstand ontstaat er iedere keer een goede sfeer.

THEMA’S

De onderwerpen die tijdens de online schilderlessen aan bod komen, zijn schilderijen van bekende en onbekende kunstenaars. Tijdens de lessen geven we, indien mogelijk, informatie over de schilders en kunststromingen vaak in de vorm van een powerpoint presentatie. We leggen ook technische problemen uit. Het is mogelijk dat je graag iets anders schildert dan het thema van die week, of liever eerst je vorige werk afmaakt. Dat is altijd bespreekbaar.

Een paar dagen voor aanvang van de les ontvang je een email met de nodige informatie en de afbeelding(en) zodat je er een naar keuze uit kunt printen.
Ook sturen we de link waarmee je de virtuele klas binnenkomt met indien nodig een uitleg hoe dit werkt. Dit is allemaal vrij eenvoudig; iedereen kan het. Twijfel je hieraan, dan kunnen we altijd een keer ‘Zoom-proefdraaien’.

De maximale groepsgrootte van de online schilderlessen houden wij beperkt, deze is afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp en ligt tussen de 6 en 10 personen.

Deelname aan 1 les kost €25,-. Aanmelden kan door een email te sturen naar info@picturale.nl. Graag vermelden om welke les of lessen het gaat. Bij inschrijving houden we de volgorde van aanmelden aan. Wij sturen vervolgens een betaalverzoek. AANMELDEN.

Het is ook mogelijk eerst aan een proefles mee te doen, vraag naar de mogelijkheden via CONTACT.

Overzicht van het PROGRAMMA VOOR MAART EN APRIL 2021:

Reacties zijn gesloten.